Звезди и политици бълват фалшиви новини за 5G мрежата

Общество
23:20 - 09 Април 2020
6324
Звезди и политици бълват фалшиви новини за 5G мрежата

Звезди и политици разпространяват фалшиви новини за 5G мрежата - че била свързана с разпространението на опасния коронавирус. Сред тях са актьорът Уди Харелсън, певицата Мия и боксьорът Амир Хан.

Бразилският президент Жаир Болсонару вече няколко пъти отхвърли публично сериозността на заплахата от коронавируса, въпреки сериозните научи доказателства за това.

Филмовата звезда Уди Харелсън предупреди своите последователи в инстаграм за опасните ефекти от 5G мрежата, свързани с новия вирус, както и публикува видео, озаглавено „В момента китайците свалят антените за тази мрежа”. Неговите фенове бързо го поправиха, че това е стар запис на протестите в Хонконг, на който се вижда, че хората всъщност събарят полицейските камери по улиците.

Певицата Мия постна серия от съобщения в туитър, съветващи правителството да изключи тази мрежа, докато не приключи пандемията, понеже по този начин тя се „увеличавала”.

Големият боксьор Амир Хан също публикува серия от видео записи на профила си във фейсбук, на които обвинява излъчвателите на 5G мрежата за разпространението на коронавируса.

Стотици хиляди хора по света коментират публикациите на звездите и политиците и вярват, че те са прави, обаче експертите смятат, че това е много пагубно за развитието на новите технологии като цяло. Дори вече се стигна до подпалването на множество антени в няколко страни.

Превод от в. „Дейли мирър”