Звездите на Народния със звезди пред Народния (ГАЛЕРИЯ)

През ключалката
20:20 - 19 Юни 2019
8749
Звездите на Народния със звезди пред Народния (ГАЛЕРИЯ)

250 сини звезди ще украсят пространството пред централния вход на Народния театър. “Театралният звездопад” е част от третото издание на най-очакваното театрално събитие на сезона - “Театър пред театъра”. Тази вечер бяха представени първите 60 звезди на актьорите от първата ни трупа. Заради турнета и репетиции присъстваха много малка част от артистите, играещи на сцената на Народния.

Да уважат събитието и да се снимат пред своята звезда на славата дойдоха Бойка Велкова, Биляна Петринска, Теодора Духовникова, Александра Василева, Мария Каваджикова, Радина Боршош, Илиана Коджабашева, Карла Рахал, Иван Юруков, Кирил Ефремов, Деян Ангелов, Валентин Балабанов, Стоян Пепеланов и др. 

Звездите са с имената на всички актьори, които ще участват в десетте спектакъла между 2 и 11 юли, както и на техните колеги от трупата на Народния театър. Всяка една от тях ще може да се види и пипне в следващите две седмици, преди на това място да се издигне сцената за десетте представления на открито.

Бойка Велкова позира пред своята звезда


В рамките на няколко дни площадът ще бъде осеян общо с 250 броя звезди, на които ще бъдат изписани имената на всички, които са част от Народния театър. Върху звездите на земята има специабен кюар код, който информира зрителите къде и кога ще се играе спектакълът с участието на даден актьор.

Директорът Мариус Донкин коментира, че това е жест на благодарност към актьорите, екипите и администрацията, които работят за реализирането на спектаклите. “Ние сме като един огромен град, един смазан часовников механизъм, в който е важно всяка частица да работи в синхрон с останалите, за да се случва магията на театъра”, убеден е той.

"А моята звезда още я няма", възкликна Донкин тази вечер, докато поздравяваше малкото си колеги актьори, които успяха да пипнат своите звезди и да позират за снимка.

Биляна Петринска заедно със сина си Адриан

Биляна Петринска, широко усмихната, дойде заедно с едногодишния си син Адриан, който направи своите първи крачки пред хората върху звездната алея.

Момченцето с охота позираше пред камерите и фотографите и нито за момент не се разплака и не прояви бебешки каприз.

Дарин Ангелов коментира, че тези сини звезди са далеч от звездите в Алеята на славата в Холивуд, но пък е хубаво звездите "да изгреят", макар и временно, на плочките пред Народния театър.

Дарин Ангелов докосна не само своята звезда, но и тази на брат си Деян

Суета на суетите, коментираха пък случайни минувачи, станали свидетели на светското събитие, докато наблюдаваха как актьорите позират пред камерите и как дават напътствия на фотографите и операторите как точно да ги снимат.

Самите сини звезди ала Холивуд пред Народния театър са 60 на 60 см и са по идея на Янина Петрова - авторка на логото на новото издание на “Театър пред театъра”. Те са ламинирани. Изработени са от PVC материал. Лепят се като стикери и не накърняват пространството пред сградата, обявена за най-красивата в България. После могат лесно да се отлепят и мястото ще е непокътнато.

Строежът на сцената и трибуната за "Театър пред театъра" ще започне на 24 юни, за да посрещне първите близо 1000 зрители на 2 юли.

Кирил Ефремов също уважи събитието

Откриването на “Театър пред театъра” е на 2 юли в 21,30 ч с представлението “Ромул Велики” на МГТ “Зад канала”. На 3 и 4 юли ще се играе “Лисичета”. На 5 и 6 юли - “Един безумен ден”. На 8 и 9 юли - “Актрисата”, на 7, 10 и 11 юли - “Спанак с картофи”.

Иван Юруков е щастлив пред своята звезда

Билетите за спектаклите вече са в продажба на касите на Народния театър и онлайн. Всички спектакли са с начален час 21,30 часа.

Александра Василева гледа строго, докато позира за снимка

Сред звездните актьори, които зрителите ще видят на сцената под звездите, са Стефан Данаилов, Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Теодора Духовникова, Аня Пенчева, Иван Юруков, Параскева Джукелова, Дарин Агеловов, Христо Петков, Ана Пападопулу, Герасим Георгиев-Геро, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Христо Чешмеджиев, Радина Боршош, Димитър Живков и др.

Теодора Духовникова бе ослепителна

Карла Рахал

Снимки: Александър Иванов