Звездите през 2024-та — каквото сме посяли, това ще жънем

Годината е под силното влияние на Сатурн - учителят и съдията

Актуални новини
20:25 - 31 Декември 2023
8755
Звездите през 2024-та — каквото сме посяли, това ще жънем

От нумерологична гледна точка 2024 година е под силното влияние на Сатурн – 2+0+2+4=8. Сатурн е планета на кармата, трудностите и ограниченията. Той е учителят и съдията. Символ е на времето, дисциплината, структурата, традициите, стабилността и сигурността.

В личен план дали годината ще е ползотворна или Сатурн ще ни подложи на изпитания зависи изцяло от нашите минали действия. Ако не сме били честни, почтени и отговорни към хората и ангажиментите си, ако не сме помагали и само сме се стремили да получаваме, то не можем и да очакваме награди от Сатурновата година. Всеки ще получи това, което е заслужил. Същото е валидно и в световен план. 

Ще има държави, които ще се стабилизират, а други ще претърпят глобална промяна и трансформация – Плутон във Водолей.

Но без добра организация, дисциплина и контрол успех не може да има. Липсата на всичко това и разхищението на всякакви ресурси ще доведе до дестабилизация и разруха Стартираме годината с намаляваща Луна и стационарен Меркурий до 2 януари 2024 год. (след ретроградното му движение от 13.12.2023 до 02.01.2024 год.), а това не е белег за икономически растеж и положително развитие.  

Сатурн и през 2024 година е във водния знак Риби. Този знак е свързан с вярата, мистиката, духовността, състраданието, творчеството и въображението, но също така с размиването на всякакви граници, илюзиите и измамите. Риби е воден знак и в някои периоди през годината ще бъдем свидетели на сериозни наводнения и замърсяване на водите. В медицинската астрология Риби и неговият планетен управител Нептун се свързват с психическите разстройства, интоксикациите, инфекциите и зависимостите. В мунданната астрология знакът Риби има силна връзка с религията, а Сатурн – с границите, затова много граници ще бъдат нарушавани и преминавани нелегално от емигранти. На други хора ще се наложи да емигрират поради войни или природни бедствия.

Вярата в доброто и човечността ни ще бъдат подлагани на изпитание.

Ако искаме лошото да ни подминава трябва да проявяваме повече човечност към ближния, да помагаме на хора в нужда, да не позволяваме да ни завладяват страхове и да бъдем изключително отговорни. Нашите политици трябва да се грижат за сигурността по границите ни, за екологията, за психичното здраве и спокойствието на хората. Трябва да се води безкомпромисна „война“ с разпространението на наркотиците и злоупотребата с алкохол/наркотици при шофьорите, защото те са най-страшният бич за младото ни поколение. 

На 21.01.2024 г. Плутон (висшата октава на Марс), планетата на трансформацията, смъртта, прераждането и голямата власт от Козирог (старото, познатото, традиционното) преминава във Водолей – уранов знак, свързан с промените, новото, технологиите, науката, електричеството, но и с борбата за свобода и независимост, разрушаването на утвърденият начин на мислене, промяна в идеологиите, освобождаване от всякакви ограничения, с внезапни и неочаквани събития. Поради ретроградното си движение на 02.09.2024 г. Плутон за кратко ще се върне отново в земния знак Козирог, за да го напусне окончателно на 19.11.2024 г. и се настани задълго в знака Водолей (до 19.01.2044 г.). Някои от най-бележитите събития от миналото при транзита на Плутон във Водолей в периода между 1778 и 1798 година са Великата френска революция (1789 – 1799) и Американската война за независимост (1775-1783). През следващите 20 години светът ще се промени безвъзвратно.

Ще дойдат на власт политици с нестандартно и прогресивно мислене, учени на най-високо ниво.

Ще има сериозен скок в сферата на науката и техниката, разпад на съюзи и организации, сформиране на нови съюзи, но ще има и размирици достигащи нивото на революции в някои държави (особено след 2025 г. при транзита на Уран в Близнаци). 

През 2024 г. ще бъдем свидетели на 2 слънчеви и 2 лунни затъмнения.

Първото е лунно на 25 март на 5 градуса в знака Везни. Луната е в хармоничен аспект с Плутон във Водолей и дава добри възможности за успех в дипломацията, в законодателната и социалната сфери, за творците. След него следва пълно слънчево затъмнение на 8 април – на 19/20 градуса в огнения знак Овен. Овенът е знак, управляван от планетата Марс, която в хороскопа на затъмнението е в знака Риби, в съвпад със Сатурн. Това създава опасност както за засилване на военните действия в следващите месеци по вода, така и за екологични замърсявания и природни бедствия с наводнения по света през втората половина на месец април.

В този период и България е силно уязвима за наводнения,

а и сеизмичната активност ще е по-висока. Други по-уязвими държави през втората половина на април и първата половина на май са Турция и Япония. 

Меркурий в Овен е ретрограден между 1 и 26 април, а около 13-16 април той ще премине през градуса на затъмнението.

Хората ще са доста директни, а на моменти ще реагират и по-агресивно.

Ще има протести и стачки, може да се очакват и сериозни затруднения в транспорта. След това и Венера в Овен ще премине през 19-20 градус на Овена около 19-21 април. Директният Меркурий след 26 април ще премине повторно през градуса на затъмнението между 3 и 7 май. Това са по-критичните периоди за тази част от пролетта по отношение на комуникацията, преговорните отношения, образованието, търговията, транспорта. Следващият по-критичен период за света е между 23 и 31 май, а конкретно за България – между 28 май и 6 юни. В този интервал от дни отново се повишава опасността от наводнения. От късните часове на 30 април до 9 юни 2024 год. Марс транзитира в своя най-силен знак Овен.

Този период ще бъде наситен с много динамика и желание за борба.

Марс в Овен, освен войнствеността, ще повиши и опасността от пожари и експлозии по света. 

Доста нестабилен във финансов план се очертава месец юни и втората половина на август. Между 5 и 29 август Меркурий за втори път ще бъде ретрограден в знаците Дева и Лъв. Марс транзитира през знака Близнаци, управляван от Меркурий. Тогава също може да се очаква проблеми в комуникациите, транспорта, стачки и протести, а

около Пълнолунието на 19 август и след него дните са доста критични за размирици, прояви на насилие, пожари, военни действия и природни бедствия.

Критичен месец също за финансовата сфера. В хороскопа на САЩ Марс и Уран са в Близнаци, а Пълнолунието във Водолей е в точен съвпад с Луната във Водолей в хороскопа им, което през август ги прави доста уязвими, както и Гърция, Белгия, Италия, Румъния, България, Исландия, Финландия, Филипините, Индонезия и други островни държави в региона, държавите с военни действия. Същото важи и за втората половина на месец април 2024 г. Меркурий ще бъде за трети път ретрограден в периода 25.11.2024 – 16.12.2024 г. в Стрелец. В периодите на ретро движението на Меркурий надали вече има хора, които не са се уверили в неговото затрудняващо влияние върху комуникациите, търговията, договорните отношения и т.н. Добре е да се съобразяваме с това и да използваме ползотворно тези периоди за корекции на минали действия и отношения, за ревизии и себеанализи. От древни времена звездобройците са правили своите предсказания за световните процеси по слънчевите затъмнения.

Бавно, но сигурно, светът ще се променя през следващите години, като по-осезаемо това ще се усети първо след навлизането на Уран в Близнаци

(през август, септември и октомври 2025 г.), а след ретроградното му движение и връщане в Телец повторното му преминаване в Близнаци на 26.04.2026 г. 

Следващото затъмнение през 2024 г. е лунно, на 18 септември – в знака Риби и в съвпад с Нептун. Тук отново е сериозен акцентът върху водния елемент, тъй като освен това и Марс е във водния знак Рак. Може да възникне сериозна криза в някои региони с водата, а в други – тежки наводнения, екологични катастрофи, инциденти с плавателни съдове, хуманитарна криза, криза с доставките на медикаменти и т.н. Следва слънчево затъмнение на 10 градуса във Везни на 2 октомври, в съвпад с Меркурий и в предизвикателен аспект с Марс в Рак. Планетата, управител на Везни Венера, е в неблагоприятен за нея знак Скорпион. Всичко това ще засегне партньорските отношения и преговорите между държави. От края на септември и особено през октомври те ще бъдат нарушавани. Чувствата ще са дълбоки, желанията ще са крайни. Марс в Рак е дълбоко емоционален и обидчив, като на моменти ще подтиква към взимане на крайно емоционални решения и действия през втората половина на октомври и в началото на ноември месец.

В края на септември и през октомври вибрациите отново се повишават и това е следващият по-критичен период, в който може да има наводнения, земетресения, засилена агресия между държави, участващи във военни действия.

Но не мислете, че нещата приключват до тук в световен план. На 4 ноември Марс, планетата на действието, навлиза в огнения знак Лъв. В периода 05.12.2024 – 28.02.2024 г. той е ретрограден, като между 06.01.2025 и 28.02.2025 г. ретроградното му и стационарно движение преди да тръгне директно е в знака Рак. Цялата първа половина на 2025 година ще бъде много напрегната и динамична за света, като основната ескалация ще бъде през втората половина на април, през май и до средата на юни 2025-та – Марс излиза от Лъв и преминава в земната практична Дева на 17.06.2025.  

2024 ГОДИНА В ЛИЧЕН ПЛАН ЗА ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ:

Сатурн в Риби в годината на Сатурн може да подложи на изпитания родените под знаците, с Асцендент или с други рождени планети на втора декада в Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Дали ще успеете да се справите с предизвикателствата пред вас зависи изцяло от вас. Ако сте научили уроците си от грешките в миналото, ако сте отговорни в поведението и решенията си няма от какво да се страхувате. Сатурн носи трудности и ограничения, но и възнаграждава за положените усилия и почтеност. Грижете се за своето и на близките си здраве, вършете добри дела и помагайте на хора в нужда. Бъдете съзнателни и честни, вярвайте на интуицията си. По-критични периоди за вас са: 23.03 – 30.04.2024 и 21.07 – 04.09.2024. В тези два периода бъдете внимателни за неприятности, конфликти, загуби, разочарования или инциденти.

Най-облагодетелствани от влиянието на Сатурн в Риби през 2024 г. са родените под знаците Телец, Рак, Скорпион, Козирог

и само онези представители на знака Риби, чието рождено Слънце в личния хороскоп е хармонично аспектирано от другите планети в хороскопа. За вас Сатурн е белег за сигурност и мъдрост през годината. Някои от вас ще се радват на успехи и награди, кариерно израстване, семейни придобивки, на положително развитие във важни за вас дела и взаимоотношения.

Лунното затъмнение на 25 март във Везни ще има по-съществено влияние на събитийно ниво за родените между 26 и 29 септември, както и за всички останали хора, които имат рождени планети между 4 и 6 градус на знака Везни. Дали то ще донесе позитиви или не зависи от аспектите, които вашето рождено Слънце (друга планета) образува в личния ви хороскоп.

Пълното слънчево затъмнение на 8 април е белег за събития и навлизане в нов етап от живота за родените между 7 и 9 април, както и други хора с рождени планети между 18 и 22 градуса на знака Овен. Събитията може да възникнат както в дните около и след затъмнението, така и през следващите 2-3 месеца.

Лунното затъмнение на 18 септември на 25-26 градуса в Риби ще се отрази най-осезаемо на родените между 14 и 17 март. Съвпадът на Луната с Нептун изисква внимание за психическото здраве, за инциденти във вода, алергични прояви, инфекции и интоксикации от различно естество – хранително, алкохолно или наркотично. Слънчевото затъмнение на 2 октомври на 10 градуса във Везни ще се отрази предимно на родените между 1 и 4 октомври. Но за вас има съществена разлика. Дори Слънцето ви да не е с добри аспекти по рождение, дори да възникнат стресови ситуации, то Юпитер в Близнаци (след 26 май 2025) ще има позитивно влияние във вашия живот. Вие навлизате във важен нов етап от живота си и това затъмнение е белег за положително развитие в личен или професионален план. Юпитер в Близнаци между 26.05.2024 и 09.06.2025 г. ще носи много позитиви на родените под знаците Овен, Близнаци, Лъв, Везни и Водолей. 

Желая на всички мирна, успешна и щастлива 2024 година!

Марги Паскалева