Звездната Микаела Шифрин с втора победа в Банско

Американката си тръгва от България с 250 точки и води още по-убедително

Спорт
12:23 - 26 Януари 2020
2585
Звездната Микаела Шифрин с втора победа в Банско

С късметлийския според предпочитанията си номер 13, звездата на алпийските ски Микаела Шифрин спечели втора победа от трите старта за Световната купа в Банско.

Така американката на българска територия стъпи на най-високото място на подиума на победителките и в спускането в петък, и в супергигантския слалом днес. Вчера на второто спускане в Банско, Мики остана на 4-то място.

Със спечелените 250 точки в България, като водачка в генералното класиране за Големия кристален глобус, Шифрин се откъсна още по-значително от конкурентките си. Американката записа 66-та победа за Световната купа в алпийските ски. 

Микаела Шифрин измина трасето за 1:10.88 мин. Тя използва изключителната си техника от по-техничните дисциплини и я приложи отново в по-скоростната Супер Г.

Втора остана италианката Марта Басино на 29 стотни, която вчера също беше на изцяло италианския подиум. Трета е швейцарката Лара Гут-Бехрами на 70 стотни.

Федерика Бриньоне вървеше по-пистата с лек превес от времето на Шифрин, но направи грешка и отпадна. Целта й явно беше първото място, след като в предишните два дни записа второ и трето.

В класирането за Големия кристален глобус Шифрин е начело с 1225 точки. Втора е Федерика Бриньоне с 855 точки, а трета е голямата съперничка на Микаела в техничните дисциплини Петра Влъхова от Словакия с 830 точки. Влъхова днес зае шеста позиция след 11-то и още едно 6-то в предишните два дни.

Снимки за Lupa.bg: Александър Велинов и Михаела Тхап