Звездни музиканти и певци се събират в памет на Бон Скот

През януари ще има голям концерт в Холивуд

Новини
12:54 - 18 Декември 2023
1462
Звездни музиканти и певци се събират в памет на Бон Скот

В последно време не е имало голям концерт в памет на великия вокалист на AC/DC Бон Скот, но още в началото на 2024 година този пропуск ще бъде поправен.

Комикът Дийн Делрей е организатор на събитието, което ще се проведе в Холивуд, щата Калифорния. Вижте само част от звездите, които са потвърдили участие: Скот Иън (Anthrax), Дейв Ломбардо (x-Slayer), Джош Фрийс (Foo Fighters), Лари Лалонд (Primus), Майк Инес (Alice In Chains), Стийв Горман (The Black Crowes), Джей Бюканън и Скот Холидей (Rival Sons), Били Роу (Buckcherry).

Събитието е насрочено за 9 януари в The Avalon в Холивуд и изглежда изключително любопитно. Тъй-като се организира от комик, е важно да отбележим, че преди концерта Дийн Делрей и звездата Бил Бър ще направят отделно стендъп комеди шоу, което ще продължи около час и ще подгрее чудесно събитието с добро настроение.

След тях се очаква концертът да е около два часа, като основно ще звучат хитове на AC/DC от Бон Скот ерата.

Дийн Делрей прави трибют концерти в памет на Бон Скот вече от 40 години. Последният такъв обаче беше на 10 март 2020 г. – дни преди светът да бъде парализиран от Ковид пандемията.

Малко рок вокалисти и фронтмени са толкова незабравими като Бон Скот. Годините доказаха, че този човек е надскочил границите на собствената си група и се е превърнал в абсолютна легенда. Скот е фронтмен на огромните австралийци в периода 1974 – 1980 година. Имиджът му обединява много неща в едно – рок енд рол вокал, пират, уличен поет, убийствена визия (Бон е сред първите рок звезди, които са масивно татуирани), абсолютно неподражаемо сценично присъствие. Отделно от това вокалите му са задвижвали и други групи преди AC/DC като Fraternity, The Valentines и The Spektors.

И, разбира се, наследството му най-вече се измерва с вечните парчета, които са ни останали от негово време. Списъкът наистина е адски дълъг, но ще споменем поне следните: „Highway To Hell“, „Sin City“, „Whole Lotta Rosie“, „Let There Be Rock“, „Dirty Deeds Done Dirt Cheap“, „TNT“, „It’s A Long Way To The Top (If You Wanna Rock ‘N’ Roll)“.