​​​​​​Без победител на "Сити граунд"

Нотингам се отлепи от дъното след 1:1 с Астън Вила

Спорт
11:13 - 11 Октомври 2022
1661
​​​​​​Без победител на "Сити граунд"

Нотингам Форест и Астън Вила не успяха да се победят и завършиха наравно 1:1 в мач от 10-ия кръг на Висшата лига. И двете попадения в мача паднаха в първата половина на първото полувреме.

Домакините поведоха чрез Еманюел Денис четвърт час след началото, а „виланите“ изравниха чрез Ашли Йънг няколко минути по-късно. Явно ремито устройваше и двата отбора и никой не се хвърли да търси победата на всяка цена. Вила имаше повечето положения и може да съжалява, че не взе трите точки, но равенството по-скоро е закономерно спрямо показаното на терена.

Със спечелената точка новакът Форест задмина Лестър и е на предпоследното място с 5 точки, на 1 пред „лисиците“. Астън Вила е 16-и с 9.

В 15-ата минута Нотингам Форест се възползва от пряк свободен удар и излезе напред в резултата. Морган Гибс-Уайт центрира хубаво, а Денис засече за 1:0.

Отговорът на гостите не закъсня. В 22-рата минута изоставането беше наваксано. Ашли Йънг овладя на границата на наказателното поле и прати топката в мрежата – 1:1.

Три минути по-късно Астън Вила вкара и втори гол. Оли Уоткинс отбеляза, но попадението не беше зачетено заради засада.

До почивката резултатът се запази, а развръзката беше оставена за втората част, макар че след вторите 45 минути победител не беше излъчен.

Час игра след началото Оли Уоткинс скочи високо и стреля опасно с глава, но Дийн Хендерсън се намеси блестящо.

Десет минути по-късно и Нотингам пропусна нелош шанс да поведе. Емилиано Мартинес се отчете с намеса след удар на Шейку Куяте от средно разстояние.

До последния съдийски сигнал никой от двата отбора не рискува да потърси победата на всяка цена и мачът завърши наравно – 1:1. В следващия кръг Форест гостува на Уулвърхемптън, докато