​​​​​​ Тен Хаг се подмазва: Англия може да спечели Световното ​​​​

Спорт
17:56 - 04 Ноември 2022
2491
​​​​​​Тен Хаг се подмазва: Англия може да спечели Световното ​​​​

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг заяви, че неговият сънародник Дони ван де Беек трябва да подобри още представянето си и да покаже това подобрение на терена, когато му се даде шанс.

Но треньорът гарантира, че не се е отказал от играча. Освен това направи любопитен коментар за шансовете на Англия на Световното първенство, което започва след малко повече от две седмици.

Това е трети сезон в Юнайтед на Дони ван де Беек, но той така и не се е доближил до заемането на редовно място в първия отбор, след като изигра само 19 минути във Висшата лига през този сезон. А втората половина на миналата кампания прекара под наем в Евертън.

А вчера вечерта 25-годишният нидерландски халф записа първи мач като титуляр в мача от Лига Европа срещу Реал Сосиедад. Но дори и това не му помогна да блесне кой знае колко в срещата.

"Дони направи една добра лятна подготовка, но после се контузи. И сега започна малко по малко да си връща формата, заяви Тен Хааг на пресконференция преди мача с Астън Вила като гост в неделя.

Срещу Реал Сосиедад представянето му беше нормално и очаквано според задачите. Но трябва да се подобрява още, да бъде по-добър. Познавам качествата му много добре от съвместната ни работа в Аякс.

"Вчера даде това, което аз очаквах най-вече по отношение на позиционирането и прехода от едната фаза на играта в другата, по отношението на пресата. За представянето му в Юнайтед мога да говоря единствено от периода, когато аз съм тука. Но знам и съм сигурен, че може да се покаже на по-добро ниво, каза още Тен Хаг.

В групата за мача в неделя се връщат националните защитници на Англия Хари Магуайър и Люк Шоу, след като и двамата пропуснаха известна част от сезона заради травми. Тен Хаг подчертава как времето може да бъде полезно преди световното първенство в Катар този месец и за двамата.

"Англия определено има наистина добър шанс да спечели Световното първенство, защото има наистина силен състав", добави той.

"Трябва да се грижа за Манчестър Юнайтед, това ми е работата. Но със сигурност те трябва да бъдат един от фаворитите в турнира".

Нидерландският спец също така добави, че не е сигурен дали нападателите Антони и Антони Марсиал ще бъдат готови да пътуват за Вила Парк в неделя и това ще се провери утре на тренировката.