Левски победи Вихрен в Сандански

Победата прекъсна серията от седем мача без победа на "сините" и върна усмивките по лицата на привържениците на вековния клуб

Футбол
16:58 - 20 Ноември 2022
1732
 Левски победи Вихрен в Сандански

Левски стартира защитата на трофея с убедителна победа с 4:1 като гост на Вихрен (Сандански) в среща от 1/16-финалите в турнира за Купата на България по футбол. Двубоят на Градския стадион в Сандански се превърна в празник за града, като любителите на футбола станаха свидетели на хубав мач, въпреки тежкия терен.

Победата прекъсна серията от седем мача без победа на "сините" и върна усмивките по лицата на привържениците на вековния клуб. С успеха Левски се класира за осминафиналите, където ще срещне шампиона Лудогорец в Разград.

Двубоят започна отлично за домакините. След центриране от корнер на опитния Йордан Минев в 8-ата минута бившият нападател на ЦСКА Удоджи откри резултата с мощен удар с глава, който не остави шансове на завърналия се под рамката на вратата за Левски Николай Михайлов.  36-годишният Удоджи, който има и български паспорт и се завърна в Сандански след дълги митарства в различни отбори в Европа, бе главната атракция за публиката и не спря да тормози защитата на "сините".

По-класният състав на гостите взе инициативата след изненадващото попадение и обърна развоя на мача още до почивката. Роналдо изравни в 24-а минута с третия си гол със синята фланелка и първи негов от август насам. В 31-а минута Андриан Краев изведе софиянци с глава след центриране от ъглов удар.

През втората част играчите на Вихрен отпаднаха физически и не успяха да затруднят Левски. В 64-а минута по куриозен начин топката се отби в ъгловото флагче и позволи на Уелтон да напредне и с прецизен шут в горния ляв ъгъл вкара за 3:1.

В 72-а минута дойде ред и на Георги Миланов да се разпише. Халфът реализира дузпа отсъдена за игра с ръка на играч на Вихрен.