Пияният полицай, катастрофирал край Кюстендил, се връщал от погребение

Общество
13:11 - 12 Октомври 2022
2275
 Пияният полицай, катастрофирал край Кюстендил, се връщал от погребение

Полицаят, който бе заловен да шофира пиян и катастрофира вчера край Кюстендил, е присъствал на тъжен помен в село Горна Гращица. Това заяви пред Нова телевизия зам.-районният прокурор Галина Димитрова, като цитира свидетелски показания.

Водачът не е проверяван случайно, а заради пътното произшествие, което сам предизвика, обясни тя.

За късмет пострадали в инцидента няма. Полицаят също е в добро състояние. Причинени са само значителни щети по колите.

Водачът е тестван с алкохолдрегер, който показал 2.07 промила. Той е служител на Районното управление на МВР в Бобов дол. Първоначално провинилият се водач е бил задържан за срок до 24 часа, а по-късно мярката му е удължена до 72 часа по искане на прокуратурата. Привлечен е като обвиняем. От държавното обвинение ще поискат задържането му под стража.

Полицаят е бил в извънработно време, когато е станала катастрофата под въздействието на алкохол, но той е носил униформа. "Предстои да се уточнят обстоятелствата - дали се е връщал от работа или е отивал там", обясни районният прокурор на Кюстендил Албена Разсолкова.

Сигналът за произшествието,  станало в района на село Горна Гращица, е получен вчера следобед. Сблъсъкът е бил между лекия автомобил "Шкода", управляван от 49-годишния полицай и "Опел", шофиран от 71-годишен мъж. И двамата водачи са тествани с дрегер за алкохол и наркотици. Пробата на възрастния водач е била отрицателна.