(СНИМКИ) Съученици и близки на 15-годишния Филип , блъснат на пешеходна пътека в София, се събраха на шествие

Софийският апелативен съд остави в ареста Петър Тодоров, обвинен за смъртта на момчето

Крими
18:28 - 14 Септември 2023
3873
(СНИМКИ) Съученици и близки на 15-годишния Филип, блъснат на пешеходна пътека в София, се събраха на шествие

Съученици, учители и близки на 15-годишния Филип, който загина блъснат от автомобил на пешеходна пътека в София, се събраха на мирно шествие в София. Те оставиха цветя на една от пешеходните пътеки до сградата на 32 Средно училище „Св. Климент Охридски“ в памет на момчето, след което се отправиха на шествие до ул. „Гурко“, където стана инцидента на 2 септември след полунощ.

„Искаме по-строги наказания за всички нарушители на пътя“, каза участник в шествието. Протестиращите настояват всички институции, отговорни за пътната безопасност, да предприемат необходимите действия за намаляване на пътните инциденти със загинали и пострадали. Към демонстрацията се присъединиха и родители на деца, загинали при инциденти на пътя.

Припомняме, че на 7 септември граждани отново се събраха на протест искане за завишен контрол по пътищата.

Днес Софийският апелативен съд остави в ареста Петър Тодоров, обвинен за смъртта на момчето. Решението на съда е окончателно.

Според разследването Тодоров е имал достатъчно време и видимост да реагира, за да не се стигне до произшествието. Тодоров е карал след употреба на алкохол, резултатът от пробата е 2,1 промила. Той заявил, че е изпил шест бири, преди да се качи да шофира. Според експертизата той е шофирал с близо 60 км/ч над ограничението. Тодоров каза пред съда, че много съжалява за случилото се.