Спортистите, отвлекли 16-годишен пловдивчанин, остават в ареста

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка

Новини
12:40 - 10 Ноември 2020
1438
 Спортистите, отвлекли 16-годишен пловдивчанин, остават в ареста

Бившите възпитаници на Спортното училище в Пловдив Християн Кочев и Кристиян Панайотов, остават за постоянно в ареста, реши апелативният съд.
На двамата са повдигнати обвинения за отвличане на 16-годишния Стоил М., извършено на 21 май т.г. 

Кочев и Панайотов го напъхали в кола и го закарали на Гребната база. Там го принудили да се съблече гол и го снимали с телефон. Християн го заплашил, че ако не им дава всеки месец по 1000 лева, ще пуснат кадрите във фейсбук и инстаграм. Мъчителите се гаврили с момчето, карали го да пълзи и да им чисти обувките.

Според апелативните съдии няма нови обстоятелства по делото, които да обосновават промяна на мерките за неотклонение на двамата обвиняеми.

"Намерените хладни оръжия в жилището на Кочев водят до извода, че той е агресивен и е личност с висока обществена опасност и при по-лека мярка има риск да извърши престъпление", посочва в мотивите си съдът.

Панайотов. е обвинен, че е похитил пострадалия в изпитателния срок на предишно свое осъждане,  което навежда магистратите на извода, че има опасност да извърши друго престъпление..

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с ареста, където се намираха обвиняемите, а съдебният състав, прокурорът и защитниците бяха в залата.