Wizz Air Abu Dhabi отпразнува пристигането на първия си самолет

Нискотарифната компания ще лети до популярни градове в Европа и извън нея

Актуални новини
13:40 - 07 Септември 2020
2148
 Wizz Air Abu Dhabi отпразнува пристигането на първия си самолет

Wizz Air Abu Dhabi, новата национална авиокомпания на Обединените арабски емирства, отпразнува пристигането на първия си модерен самолет Airbus A321neo на Международното летище Абу Даби.

Wizz Air Abu Dhabi, съвместно предприятие, създадено между ADQ, една от най-големите холдингови компании в региона, и Wizz Air Holdings Plc, наскоро получи статут на национален превозвач от правителството на ОАЕ, изпълнявайки всички условия и отговаряйки на регулаторните стандарти преди започване на операции.

Пристигането на първия самолет Airbus A321neo ще позволи на авиокомпанията да има най-ниския екологичен отпечатък и най-ниските базисни разходи сред конкурентите си в региона. Самолетът A321neo е първият в индустрията, оборудван с най-новите технологии, включително двигатели от ново поколение и уникалния за индустрията дизайн на кабината, осигуряващ 20% икономия на гориво.

A321neo предлага и значителни ползи за околната среда с почти 50% по-нисък шумов отпечатък в сравнение с самолети от предишно поколение. А откакто влезе в експлоатация в началото на 2016 г., двигателят на Pratt & Whitney GTF демонстрира заявената си способност да намали изгарянето на гориво с 16% и емисиите на азотен оксид с 50%.

Още свръхмодерни самолети Airbus A321neo, всеки от тях боядисан в специални цветове в чест на Абу Даби, ще се присъединят към флотилията на Wizz Air Abu Dhabi през първите 6 месеца на оперативна дейност на новата авиокомпания, откривайки все по-изгодни възможности за пътуване и свързвайки столицата на Обединените арабски емирства с популярни градове в Европа и извън нея. Маршрутната мрежа, планирана за тези самолети, ще бъде обявена своевременно.

Wizz Air Abu Dhabi ще започне своята дейност с първоначална мрежа, включваща дестинациите Александрия, Атина, Кутаиси, Ларнака, Одеса и Ереван.