1 г. затвор за рецидивист за побой над полицаи

Общество
16:31 - 21 Октомври 2021
1051
1 г. затвор за рецидивист за побой над полицаи

1 г. затвор при първоначален "строг" режим получи от Софийския районен съд мъж, който бил и обиждал двама полицаи, съобщиха от Софийска районна прокуратура.

Обвиняемият е признал вината си и след споразумение, одобрено от СРС, е получил наказание за хулиганство. Споразумението има последствие на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

На 30.03.2017 г. около 21,50 часа в София, обвиняемият А.Т. , на 53 г., минал с управлявания от него автомобил с висока скорост на червен светофар по бул. „Панчо Владигеров”. Полицейски служители го видели и тръгнали след него с включена звукова и светлинна сигнализация. Те дали знак на шофьора да спре, но той увеличил скоростта. Полицаите няколко пъти се опитали да изпреварят и спрат колата, но шофьорът опитал да ги избута на трамвайната линия.

Когато успели да го спрат, А.Т. опитал отново да избяга. След това мъжът отказал да си даде документите на полицейските служители и започнал да ги обижда и заплашва с думите: „Няма да сте полицаи повече, ще бъдете охранители на паркинг", "Ще ви убия, ще ви откъсна главите".

А.Т. ударил единия полицай с глава и изритал другия в краката.

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като обвиняемият е осъждан няколко пъти за тежки умишлени престъпления.