1 кг хероин и боен арсенал откри пловдивската полиция

Новини
12:24 - 18 Февруари 2020
1278
1 кг хероин и боен арсенал откри пловдивската полиция

Пловдивската полиция е открила над 1 кг хероин, боеприпаси и оръжия, съобщиха от Областната дирекция на МВР. По случая са арестувани двама мъже и една жена.

На 16 февруари следобед на разклона за град Съединение и село Пищигово криминални полицаи спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген пасат“ с пловдивска регистрация.

Служителите на МВР сложили водача на автомобила 56-годишен мъж и неговата спътничка - жена на 47 години.

При проверката в колата на задната седалка е открита чанта с над 1 кг хероин. Според разследващите дрогата е на стойност около 50 хил. лв. Претърсени са и техните жилища - апартамент в Пловдив и къща в Съединение. В тях полицаите са се натъкнали на електронна везна със следи от хероин, 2 200 лв., 800 бойни патрона с различен калибър, две въздушни пушки, автомат, газов пистолет и няколко мобилни телефона. Оръжията са били законно регистрирани, но не са съхранявани по надлежния ред.

В хода на последвалите действия е задържан още един мъж - на 41 години, който след като е бил разпитан в качеството му на свидетел е бил освободен.

Първоначално лицата са били задържани за срок до 24 часа, а впоследствие с постановление на наблюдаващия прокурор и за 72 часа. Разследването продължава под наблюдение на Окръжна прокуратура Пловдив.

Държавното обвинение е повдигнало обвинения за незаконно притежаване на наркотици в особено големи размери с цел разпространяване.