1 тон кокаин задържаха в Португалия, дали не е на Брендо?

Новини
22:47 - 04 Юни 2019
6339
1 тон кокаин задържаха в Португалия, дали не е на Брендо?

Португалската полиция задържа над 1 тон кокаин на стойност 49 млн. евро. При полицейската операция са арестувани 7 души, които са били на бразилска риболовна лодка в открито море, недалеч от португалската граница.

В акцията, под кодовото наименование "Бял пясък", са участвали няколко международни организации. При претърсването на лодката са открити над 50 чувала с кокаин, който е бил предназначен за европейския пазар. Възможно е пратката да е от канал на Брендо, който продължава да функционира по този маршрут, допускат родни криминалисти. До този момент не се дават допълнителни подробности. 

Наркотикът е открит в специално изготвен тайник на плавателния съд. "Всички задържани лица са чуждестранни граждани на възраст между 36 и 64 години", се казва в полицейското съобщение от Лисабон.

Освен португалски и бразилски организации, в разкриването на наркомрежата са участвали още американската агенция за борба срещу наркотрафика ДЕА и Националната агенция за борба срещу престъпността на Великобритания.