10 души са задържани при акция срещу изборната търговия в Бургаска област

Новини
12:13 - 22 Март 2023
616
10 души са задържани при акция срещу изборната търговия в Бургаска област

10 души за задържани при специализирана акция на полицията в Бургаско. За трима от арестуваните има подозрения, че търгуват с гласове за предстоящия вот на 2 април. Акцията се провежда в няколко общини в областта.

Единият от задържаните е от бургаския квартал Долно Езерово. Иззет е тефтер с имена и лични данни. Другите арестувани са на територията на Поморие. Отново полицията е иззела тетрадки с имена.

В Сунгурларе се проверява лице, което извършва лихварска дейност. Има данни, че срещу опрощаване на дългове се склоняват хора да гласуват за определена политическа партия. По данни на полицията, цената на един глас в Бургаско в момента е около 50 лева.

"Проверяват се общо 15 сигнала в тази връзка, които са на територията на град Поморие, град Сунгурларе, град Бургас и Камено. Проверяват се и търговски обекти, където евентуално може да има някакви данни за извършване на престъпления. Намерили са колегите на място тефтери, в които има лични данни на лица за даване на заеми и стоки на вересия. Проверява се съпричастността на лицето към този тип престъпления и всичко свързано с това", обясни комисар Марин Димитров, началник на "Охранителна полиция и КАТ" – Бургас.