10 г. решетки за Иво Лудия, убил трима души на Околовръстното на Пловдив

Мъжът призна вината си и наказанието му бе намалено

Топ
14:45 - 03 Октомври 2022
2815
10 г. решетки за Иво Лудия, убил трима души на Околовръстното на Пловдив

Иво Даскалов, познат с прякора си Лудия, ще лежи 10 години в затвора при първоначален общ режим. Даскалов призна вината си за катастрофата с 3 жертви на Околовръстното на Пловдив, заради което му намалиха наказанието с една трета. 

“Признавам изцяло вината си. Съжалявам напълно за случилото се”, каза пред съдия Силвия Цанкова Даскалов. 

На 2 май миналата година Даскалов празнувал Великден с Анета Ангелова и техни общи приятели в нейната вила в село Бойково. Подсъдимият пил ракия цял ден. Вечерта той, заедно с Георги Кирянов и Радослав Усков, се качил в джипа на приятелката си и тръгнал в посока Пловдив. На Околовръстното навлязъл в насрещното при изпреварване и се блъснал в друга кола. Установено е, че Даскалов се е движел със 180 км/ч при разрешени 90. Той е седнал зад волана с 2,17 промила алкохол в кръвта.

След удара Радослав Устов и шофьорът на другата кола Николай Иванов загинали на място. Георги Кирянов изхвърчал от автомобила, след което е отведен в УМБАЛ “Свети Георги”, където издъхнал.

 “Искам да изкажа най-искрените си съболезнования. По никакъв начин не мога да извиня действията си, просто исках да помогна. Тук съм, за да си поема отговорността. Просто искам справедлива присъда”, каза още Иво Даскалов.