10 г. затвор за мъж, прострелял бившата си и новия й приятел

Новини
10:42 - 16 Юли 2024
790
10 г. затвор за мъж, прострелял бившата си и новия й приятел

Състав на Благоевградския окръжен съд наложи наказание „лишаване от свобода" за срок от 10 години при първоначален строг режим на 50-годишен мъж за опит за убийство.

На 13 ноември 2023 г. около 13:50 часа в гр. Благоевград, на детска площадка, в ж.к. „Еленово", Бисер Вехов от разложкото село Баня стреля по бившата си приятелка и нейния нов партньор. Той е признат за виновен, че по начин, опасен за живота на мнозина - чрез използване на огнестрелно оръжие е направил опит умишлено да умъртви повече от едно лице – А. С. и Т. М.

За това престъпление получи 10 г. затвор от състав на Окръжния съд в Благоевград. Подсъдимият е признат за виновен и, че е държал огнестрелно оръжие, без да има за това надлежно разрешение, като му е наложено наказание "Лишаване от свобода" за срок от 2 години.

Подсъдимият е осъден да заплати на А. С., сумата от 35000 (тридесет и пет хиляди) лева, представляваща обезщетение за причинените с престъплението неимуществени вреди, ведно със законната лихва, като предявеният граждански иск е отхвърлен като неоснователен над уважения размер.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Софийския апелативен съд