10-годишно дете пострада при катастрофа във Варна

При проверка за алкохол дрегерът отчел 1,69 промила в издишания въздух

Новини
14:24 - 22 Август 2019
1562
10-годишно дете пострада при катастрофа във Варна

Дете на 10 години пострада при катастрофа на варненския булевард „Васил Левски“. Инцидентът е станал около 09:10 часа днес, предаде „Фокус“.

Екип на „Пътна полиция” забелязал криволичещо по пътя „БМВ“. Униформените опитали да го спрат със сирена и светлинен сигнал, но шофьорът забързал в посока булеварда.

На локален път водачът блъснал чакащ на знак „Стоп“ лек автомобил „Опел Корса“, който се ударил в друго превозно средство пред него, водачът на което обаче напуснал място на произшествието и към момента не е известен.

На място незабавно пристигнал екип на „Спешна помощ“, който откарал в болница момче на 10 години. То се возело в „БМВ“-то. Оплакало се е от болки в главата. Установена е контузия.

При проверка се оказало, че 24-годишният И.А., който причинил катастрофата, е от шуменското село Пет могили и е неправоспособен да шофира. При проверка за алкохол дрегерът отчел 1,69 промила в издишания въздух. Не се съобщава каква е връзката му с пострадалото момче. Образувано е досъдебно производство по случая.