10 популярни лога по време на пандемия (ГАЛЕРИЯ)

Куриози
13:08 - 08 Май 2020
3845
10 популярни лога по време на пандемия (ГАЛЕРИЯ)

Епидемията от коронавирус накара изкуството да създаде различен поглед върху нещата. Докато някои рисуваха лекарите като супергерои, правеха мемета със смешни надписи и графити, посветени на маските и дезинфекцията, други пък проявиха още по-голямо въображение.

В глобалния и дигитален съвременен свят, в който има хиляди търговски марки, които са световноизвестни и можем да ги разпознаем дори без да видим надпис, в условията на пандемия остроумни и изобретателни креативни специалисти, създадоха нова версия на познатите лога.

Социалното дистанциране повлия на мнозина за вдъхновение и ето какво създадоха от пандемията от коронавирус в дизайна на лога.

1. Популярното лого на известна хранителна верига бе преобразен, като на жената от него бе сложена в маска, в унисон с противоепидемичните мерки.

2. Двете кръгчета от известното лого са раздалечени в принципа на дистанция на COVID-19.

3. Мотото на технологичния гигант всъщност е доста неподходящо в момента, затова беше променено според ситуацията.

4. Двете букви "М" на световната верига за бързо хранене са раздалечени от съображения за сигурност.

5. Прословутите кръгове на Олимпийските игри, познати от Древна Гърция, вече не са преплетени, така изискват епидемичните мерки.

6. Мрежата за професионална комуникация, която приканва за свързване, вече е с ново мото - заключен вътре.

7. Името на известната марка автомобилни гуми вече не е толкова позитивно - предвид пандемията, слоганът е променен.

8. Преди и след коронавируса - гигантът за спортни стоки вече казва "не го прави".

9. Професионалната баскетболна асоциация на САЩ вече има ново лого - играч, легнал с лаптоп до себе си - както всъщност прекарват дните си по време на пандемията спортистите от лигата.

10. Алкохолната марка, която може би най-много пострада от вируса заради идентичното име, е поредният обект на шегаджийска промяна.