100 Кила показва знания в "Стани богат"

Михаил Билалов закрива специалния сезон на шоуто

Новини
17:52 - 20 Юли 2023
5025
100 Кила показва знания в "Стани богат"

Водещият Михаил Билалов ще закрие последния специален епизод на "Стани богат" - „Въпрос на бъдеще“ - тази неделя, 23 юли, от 20:00 ч. по bTV. Титулярният водещ на играта ще се обяви за „специалист по отваряне и затваряне на специални телевизионни сезони“ и ще благодари на своите колеги и приятели, които през последните седмици се настаниха в горещия му стол и бяха звездни водещи на специалните благотворителни издания.

Каузата в последния специален епизод ще е в подкрепа на читалище „Пробуда“ в Каравелово, което пострада сериозно в резултат на проливните дъждове в района на карловско, през септември миналата година. Пет села се оказаха под вода и в района беше обявено бедствено положение, а дворът на читалището беше изцяло под вода. Създадено през 1899 г., вече повече от 120 години читалището в Каравелово е духовно средище и пазител на културата в района. Близо година по-късно селото все-още не може да се съвземе, а за читалището има още много какво да се направи.

В подкрепа на читалище „Пробуда“ в неделя ще играят обичани популярни личности и герои свързани с каузата, а събраните средства ще отидат за възстановяването и „пробуждането“ на читалището, за да бъде то отново център на духовността и знанието.

Първата двойка, която ще се впусне в играта се състои от колоритната актриса и певица Милица Гладнишка и родената в Каравелово и дъщеря на секретаря на читалището - Мария Шопова, която е и мениджър по корпоративна сигурност в голяма международна компания. В публиката ще бъде и секретарят на читалището – самата Дора Шопова, която е отдала 46 години от живота си на него.

Във втория тандем, който ще подкрепи читалището в Каравелово влиза проф. Николай Овчаров, който е доктор на историческите науки, археолог и не случайно често е наричан българският Индиана Джоунс. Негов съотборник в играта ще е доброволецът адвокат Петър Петров, който е сред първите отзовали се на място веднага след наводнението и заедно с другите доброволци изгребва тонове кал.

Третият отбор в неделя също се включва с огромно желание за възстановяване и пробуда на читалище „Пробуда“ и е със звездното участие на Явор Янакиев, по-познат като рапъра с голямо сърце - 100 Кила. Той ще играе заедно с финансовия анализатор и колега на Мария Шопова от Каравелово – Николай Вълчев.