100 Кила ще издържа Татяна да учи са космонавт в САЩ

През ключалката
19:27 - 30 Ноември 2021
4828
100 Кила ще издържа Татяна да учи са космонавт в САЩ

Рапърът Явор Янакиев – 100 Кила, ще подкрепи Татяна Иванова от Добрич, която мечтае да бъде първата българка, полетяла Космоса. Фондацията на варненеца „100 слънца“ ще финансира участието на 18-годишната студентка в космическа академия в САЩ. Това съобщи за Про Нюз Добрич Татяна.

В момента девойката е студентка в Софийския университет, специалност инженерна физика. „Много се надявах да ме приемат в тази академия, защото тя е важна стъпка към сбъдването на мечтата ми за полет в космоса“, сподели тя.

„100 КИЛА е уникален човек, на когото съм много благодарна. Той не афишира добрите неща, които прави. Страхотен е, много земен, възхищавам се на готовността му да подкрепя млади таланти“, каза Татяна.

Татяна Иванова е приета за участие в Академия на проекта PoSSUM и Международния институт по космически науки, която ще се състои през февруари 2022 година в град Мелбърн, Флорида, САЩ.

Новината сподели и новоизбраният депутат от "Продължаваме промяната" Христо Петров - Ицо Хазарта, който написа в официалния си фейсбук, че това се случва "докато някои си пишат коментари".