107-годишен дядка кара кабрио и има 99-годишно гадже (ВИДЕО)

Топ
12:48 - 20 Февруари 2020
5362
107-годишен дядка кара кабрио и има 99-годишно гадже (ВИДЕО)

107-годишният Джо Нюман наскоро подновява книжката си, която изтича през 2022 година, тъй като има грандиозни планове за бъдещето. Но Нюман не е обикновен старец – дори и на тази възраст, той продължава да кръстосва улиците на американския град Сарасота, щата Флорида, с ярко черевния си кабриолет.

Джо може би е най-възрастният шофьор в света. Той кара от 90 години, а сега вече го прави за удоволствие или просто защото му е омръзнало да ходи пеш. Най-често зад волана застава, за да повози 99-годишната си годеница Анита. Следващият месец дамата ще чукне 100 години.

Джо твърди, че е внимателен шофьор: „Не се притеснявайте, караме едва със 70 км/ч“, казва той.
Достатъчно, за да почувства вятъра в косите си. Старецът винаги сам зарежда мерцедеса си, проверява маслото си и винаги обръща допълнително внимание на знаците по пътя. Никога не забравя да даде и мигач.

Разбира се, не са малко хората, които биха подходили скептично към шофирането на Джо, особено на тези години. Но той е категоричен: „Разбира се, че съм добър шофьор! Това е глупав въпрос.“

Анита също потвърждава, че бъдещият й съпруг е добър шофьор, но по-късно признава, че често стои със затворени очи докато той кара.

„И двамата се съгласихме, че е най-добре тя да спи докато аз карам“, казва Джо.

На въпроса каква е тайната на неговото дълголетие, веселият дядо шеговито отговаря: „Просто трябва да продължите да дишате“. А после добава, че трябва да сме активни и „да не оставяме живота да ни подмине, дори и да трябва да сме в бавната лента.