11 души загинаха след пожар в нощен клуб в Испания

Четирима души са в болница, след като се надишали с дим

Новини
16:00 - 01 Октомври 2023
2831
11 души загинаха след пожар в нощен клуб в Испания

Най-малко 11 души загинаха при пожар в нощен клуб в Мурсия, Югоизточна Испания, съобщи кметът на града, цитиран от Ройтерс. Той каза, че спасителите все още издирват хора, които са в неизвестност.

Четирима души са в болница, след като се надишали с дим.

"Досега има 11 смъртни случая", каза националната полицейска служба в социалната мрежа Х. Кметството също потвърди новия брой загинали, като предупреди, че той също е временен.

Пожарът е избухнал рано тази сутрин в нощен клуб "Театърът" в Аталайас, в покрайнините на града, съобщиха службите за спешна помощ в социалната мережа "Екс". Кадри, публикувани в акаунта на противопожарната служба на Мурсия в "Екс", показват как пожарникарите се опитват да овладеят пламъците в заведението. Вижда се, че огънят е унищожил част от покрива.

"Съкрушени сме", каза кметът на Мурсия Хосе Балеста пред испанската телевизия "24 часа", и допълни, че спасителите продължават да издирват няколко души. Пред телевизията Балеста уточни, че пожарът е избухнал около 6 ч. сутринта и е вече е овладян. Той каза също, че службите за спешна помощ работят, за да установят причината за пожара.