11-годишната Божидара върна портфейл с пари

Актуални новини
13:20 - 02 Март 2022
1692
11-годишната Божидара върна портфейл с пари

11-годишната Божидара Трифонова намери портфейл с пари и го предаде в полицията. Благодарствено писмо от ръководството на ОДМВР – Велико Търново и личен подарък от началника на полицейското управление в Горна Оряховица гл. инсп. Мариян Лонгинов получи ученичката за доблестната си постъпка, съобщи borbabg.com.

На 1 март около 14,00 ч. на паркинг пред търговски обект в железничарския град, детето намерило портфейл. След като видяло, че в чуждата вещ има пари, без да губи време, заедно с баща си отишло в полицейското управление и го предало.

Още същия ден служителите предприели необходимите действия, собственикът бил установен и поканен да получи намерената вещ. Той също благодарил лично на Божидара за честността и почтеността й и на родителите й, че са възпитали такова прекрасно дете.

„Божидара е ученичка в 4 клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Горна Оряховица и беше особено развълнувана от вниманието. Началникът на полицейското управление Мариян Лонгинов я посрещна с много топлота, пожела й да е здрава, да продължава да вярва в доброто и да го предава, за да се случват такива малки чудеса в напрегнатото ни ежедневие“, споделиха от ОДМВР-Велико Търново.