1109 новозаразени с коронавирус в Украйна

Реалният брой на инфектираните обаче може би е много по-висок, смятат експерти

Свят
14:16 - 26 Юни 2020
2616
1109 новозаразени с коронавирус в Украйна

Украйна регистрира днес рекорден брой новозаразени с коронавируса - 1109. Разпространението на инфекцията в страната се ускорява след вдигането на ограниченията - "тежка вълна" според властите, подготвящи допълнителни болници, предаде Франс прес.

Общият брой на заразените с COVID-19 надхвърля почти двойно цифрите от края на май - болните в Украйна вече са над 41 100, съобщи здравното министерство. Жертвите на коронавируса в страната с около 40-милионно население досега са общо 1086. 

Реалният брой на инфектираните обаче може би е много по-висок, смятат експерти, като се мотивират по-специално със сравнително малкия брой на извършените до момента тестове и дългото изчакване на резултата - в Киев например около 10 дни след вземане на пробата.

Делът на болничните легла в Украйна, заети от пациенти с Ковид-19, "съществено е нараснал" и с оглед тази "тежка вълна" властите оборудват допълнителни болници, каза вчера премиерът Денис Шмигал. "Хората са престанали да спазват забраните и местните власти не смеят да въвеждат по-строги", констатира той.