12 г. затвор за изверг, пребил до смърт пенсионер за 15 лв. в Стара Загора

Общество
16:09 - 06 Декември 2022
1472
12 г. затвор за изверг, пребил до смърт пенсионер за 15 лв. в Стара Загора

Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд – Пловдив, с което е потвърдена 12-годишна присъда за грабеж, придружен с тежка телесна повреда, от която е последвала смъртта на пострадалия, съобщават от съда в Пловдив.

Върховните магистрати приемат, че Апелативния съд в Пловдив правилно е потвърдил първоинстанционната присъда на Окръжен съд – Стара Загора, а аргументите на защитата са несъстоятелни.

Подсъдимият Г. Г. е признат за виновен в това, че на 19/20. 04. 2021 г. в Стара Загора отнел чужди движими вещи - парична сума в размер на 15 лева от 76-годишния П. П., като употребил за това сила и деянието е придружено със средна телесна повреда, от която на 23. 04. 2021 г. е последвала смъртта на пострадалия.

Г. Г. познавал пострадалия, който живеел сам в апартамента си. Често ходел да му иска пари. Последният път го пребил и взел от джобовете му общо 15 лева. На следващия ден пак го бил. Синът на пострадалия заварил баща си със синини и охлузвания по тялото. Завел го на лекар, а после и в полицията. Оставил го в дома му и се прибрал в Казанлък. След два дни отишъл да го види и го намерил мъртъв.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.