12 изчезнаха след влакова катастрофа в Германия, десетки ранени в Словакия

Новини
15:36 - 04 Юни 2022
2979
12 изчезнаха след влакова катастрофа в Германия, десетки ранени в Словакия

Дванадесет души все още се водят за изчезнали след влакова катастрофа близо до южния германски град Гармиш-Партенкирхен, съобщи министърът на вътрешните работи на провинция Бавария Йоахим Херман.

"Обезпокоени сме, че все още имаме съобщения за 12 изчезнали лица", каза той пред телевизионния канал BR.

Възможно е хората да се намират в болница, каза Херман, тъй като самоличността на някои от тежко ранените пациенти все още не може да бъде установена.

Той изрази надежда, че полицията ще успее да направи това през нощта.

Херман обаче не изключи, че под дерайлиралите и преобърнати вагони може да има още тела. Засега е потвърдено, че при инцидента са загинали най-малко четирима души.

Много хора бяха ранени при сблъсък на пътнически влак с локомотив в Словакия. По данни на телевизия TV Markiza при катастрофата, станала късно снощи, са били ранени най-малко 50 души. Първоначално бе съобщено за 100 ранени.

Министерството на транспорта на Словакия и държавната железопътна компания потвърдиха, че е станал такъв инцидент пред информационната агенция TASR, но не предоставиха информация за броя на ранените или за загинали.

Влакът е спрял заради повреда и е бил ударен от локомотив, посочва министерството на транспорта, цитирано от БТА.

В социалните мрежи полицията призова шофьорите да избягват района на мястото на инцидента край северната словашка община Стречно, за да улеснят достъпа на пожарникарите и спасителите.

Министърът на транспорта Андрей Долежал е заминал за мястото на инцидента.