12 трупа в САЩ след стрелба

Недоволен общинар изби колегите си

Свят
08:40 - 01 Юни 2019
3172
12 трупа в САЩ след стрелба

12 души бяха убити,  а четирима ранени, след като недоволен общински служител откри стрелба в общински център във Вирджиния Бийч, щата Вирджиния, вчера следобед местно време.

Стрелецът, идентифициран като 40-годишния инженер Диуейн Крадък също е сред загиналите, съобщи началникът на полицията в града Джеймс Сервера, цитиран от Си Ен Ен. Според "Уолстрийт Джърнал" стрелецът е закупил много огнестрелни оръжия през последните дни.

Сервера заяви, че точните обстоятелства около стрелбата в крайбрежния курортен град все още се изясняват. Той даде малко подробности за това, което е известно, но допълни, че сред ранените при стрелбата има и полицай, който е бил улучен, но е оцелял благодарение на бронежилетката си.

Сервера заяви, че заподозреният е дългогодишен настоящ общински служител и го определи като "недоволен". Засега не е ясно дали стрелецът сам е отнел живота си или е бил убит при престрелка с полицията. Крадък е отговарял за пътните проекти в общината, съобщи Си Ен Ен.

Според Сервера стрелбата започнала малко след 16 ч местно време в Сграда 2 на комплекса на общинския център, обект, в който се помещава общинският отдел по въпросите на благоустройството и комуналните услуги, намиращ се в съседство с кметството на града.

Вирджиния Бийч е населено място, разположено на атлантическото крайбрежие на САЩ и със своите около 450 000 постоянни жители е градът с най-голямото население в щата.

"Това е най-ужасният ден в историята на Вирджиния Бийч", каза на пресконференция заедно с шефа на полицията кметът Боби Дайър. "Засегнатите хора са наши приятели, сътрудници, съседи, колеги", допълни той.