120 коли са потрошени от бурята в Бургас (ВИДЕО)

Pо цялото Южно Черноморие продължава работата по разчистването на дърветата и клоните, затрупали пътища след вчерашната буря

Икономика
16:04 - 18 Септември 2022
4505
120 коли са потрошени от бурята в Бургас (ВИДЕО)

Частично бедствено положение обяви и община Бургас - освен Поморие, след мощната буря, връхлетяла района снощи. Най-големи щети са нанесени в Морската градина в Бургас, където има десетки счупени и изкоренени дървета.

"Погром абсолютен"; "Изкоренено дърво, толкова голямо дърво с корените не съм виждала"; "Апокалипсис. Направо е разруха"; "Особено в другата част на Морската градина още по-големи дървета са паднали. Много клони има счупени. Просто е било нещо ужасно", споделиха бургазлии пред БНР.

В Бургас, Поморие, Айтос и по цялото Южно Черноморие продължава работата по разчистването на дърветата и клоните, затрупали коли и пътища след вчерашната буря. Над 120 са ударените от паднали дървета автомобили в областния център.

Над 300 сигнала за изкоренени дървета и прекършени клони са постъпили в община Бургас. Над 1000 декара лозови масиви са опустошени, като е унищожена 1 млн. тона продукция.

Електрозахранването в бургаския квартал "Меден рудник" беше възстановено. Без ток обаче остават поморийските села Лъка и Каменар. Причината е в падналите 11 решетъчни стълба с високо напрежение, каза в Бургас министърът на енергетиката Росен Христов:  "За съжаление, големите поражения са по 110-киловолтова мрежа. Предварителната оценка е, че са необходими около два месеца за възстановяване. Изискал съм още утре да представят графика, за да го обсъдим с Кризисния щаб и да намерим вариант по-бързо да бъде монтирана тази високоволтова мрежа".

Снимка: Флагман.бг