128 снегорина чистят София

Обработени със смеси против заледяване са всички улици, по които се движи масовия градски транспорт

У нас
09:14 - 06 Февруари 2020
1114
128 снегорина чистят София

128 снегопочистващи машини са работили през тази нощ в София, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Обработени със смеси против заледяване са всички улици, по които се движи масовия градски транспорт, извършват се обработки и на пътните платна във вътрешнокварталните улици.

Провежда се обработка на пътните платна на Южната дъга опесъчават се пътищата в парк „Витоша“ - "Драгалевци" - "Алеко" и "Бояна" - Златни мостове. Екипи на ангажираните с почистването фирми продължават работата във вътрешно-квартални улици в районите "Овча купел", "Люлин", "Младост", "Витоша", "Панчарево", "Красно село", в "Илиянци" - връзката с Околовръстния път, "Връбница", "Триадица", "Искър" и "Нови Искър".

Почистват се също спирки и подлези . Екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" и Столичния инспекторат извършват обходи, за да контролират състоянието на пътищата в града.

Изпълняват се всички маршрути на градския транспорт. От Столичната община напомнят на водачите да излизат на пътя само с добре оборудвани за зимата автомобили, както и да шофират със съобразена с пътните условия скорост.