13-годишният Кристиян се обесил заради двойка в училище

Момчето е било отличник и не е могло да приеме слабата оценка

Общество
15:48 - 10 Май 2023
7076
13-годишният Кристиян се обесил заради двойка в училище

13-годишният Кристиян от 6 В клас на пловдивското ОУ “Душо Хаджидеков”, който сложи край на живота си, помолил да излезе от час, защото си забравил учебника, след което не се върнал. Това разказаха ученици от съседна паралелка.

“Питал госпожата по география да излезе и тя го пуснала. Той живее тук, много близо до училището”, обясни съученикът му Костадин Кънчев. Според него предишния час момчето получило двойка по математика, което го разстроило. Същата история разказват и други деца от “Душо Хаджидеков”.

“Кристиян беше отличен ученик, имаше само шестици. Не знаем как е изкарал двойка, предполагаме на домашно”, казаха разстроени Стела Недялкова и Симона Дуковска. Двете момичета са били приятелки на 13-годишния Крис и го описват като забавен и усмихнат. Карал съучениците си да се смеят. Категорични са, че не е имал проблеми с родителите си.

Директорката Грозденка Николова отрича тийнейджърът да е получил двойка. Тя не знае какво го е подтикнало да сложи край на живота си. Но е категорична, че определено причината не е слаба оценка. “Води се разследване, няма как да знаем толкова скоро”, каза тя. Според Николова децата реагират различно на трагедията и е най-добре за тях да бъдат заедно в този тежък момент, за да се подкрепят. “Ако останат сами вкъщи, ще се разстроят още повече", допълни директорката, цитира 24 часа.

Тялото на Кристиян е открито от майка му вчера около 15,30 ч. в дома им. То е висяло на въже. От прокуратурата обявиха, че се води досъдебно производство за подпомагане и склоняване към самоубийство. Днес обстановката в училището беше тягостна. Родители се бяха събрали и плачеха пред сградата, а директорката отмени всички тържества и чествания до края на учебната година.