13 юли - Пълнолуние в Козирог

Най-точният хороскоп от Марги Паскалева

Нещо за четене
23:59 - 12 Юли 2022
3731
13 юли - Пълнолуние в Козирог

На 13 юли Луната продължава транзита си през знака Козирог. През деня тя образува хармоничен аспект с Уран в Телец, а в 21:37 часа е Пълнолуние на 21-22 градуса в Козирог. Пълнолунието е време на кулминация, завършване на започнати дела и взаимоотношения, приключване на определен етап от живота ни. Енергията ни е в своя максимум.

По-специфичното на това Пълнолуние е, че

Луната е в съвпад с Плутон – планетата на трансформацията и обновлението.

Оста Рак – Козирог засяга въпросите за нашите родители, други роднини, личен живот, дом и семейство, недвижими имоти и разбира се – кариерата. Най-благоприятно през следващите две седмици ще се отрази в живота на родените през трета декада на знаците Телец, Дева, Скорпион, Риби и само на онези Козирози, чието Слънце в рождения хороскоп има само хармонични аспекти. В кои житейски сфери ще окаже влияние Пълнолунието, зависи от това кои от домовете в хороскопа на всеки човек акцентират Слънцето в Рак и съвпадът Луна / Плутон в Козирог.

Възможно е неочаквано издигане в кариерата, раждане на деца или поява на внуци в семейството, неочаквано развитие по важни за вас въпроси и други изненади, които ще преобърнат живота ви за дълго време напред.

По-неблагоприятно ще бъде влиянието през следващите две седмици за родените през трета декада, с Асцендент и други рождени планети между 20 и 30 градуса на знаците Овен, Рак, Везни и за онези Козирози, при които рожденото Слънце е с дисхармонични аспекти от други планети в личния хороскоп. Възможна е загуба на работа, на авторитет, пари / имущество или на близък роднина; оперативна интервенция или друго неприятно преживяване. Бъдете особено внимателни за инциденти и неприятности – с роднини, с висшестоящи, с държавни служители и контролни органи.  

Днес денят е по-неблагоприятен за родените през втора и трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за представителите на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от същите две декади. Съвпадът Луна / Плутон ще влияе най-силно на първите четири знака и на други хора с рождени планети или Асцендент в тези знаци.

Преживяванията ще са доста дълбоки и силни.

Повишена е опасността от семейни раздори, прояви на насилие над жени, травми, инциденти, главоболие, засилване на страхове, кризисни ситуации при болни и възрастни хора в здравословен аспект, неприятности от различно естество в зависимост от заложеното във всеки личен хороскоп.

Луната в Козирог днес образува хармонични аспекти с Марс в Телец и с Нептун в Риби, които заедно с Плутон ще оказват по-благоприятно влияние на родените през втора и трета декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби. Концентрацията ви е много добра, а интуицията и чувството ви за отговорност са повишени. Мисленето ви е земно, практично. С готовност ще помагате на своите близки и приятели. В работата си сте лоялни и изпълнителни. Някои от вас ги очаква издигане в кариерата и придобиване на повече авторитет в работата през следващите две седмици. При други е възможна появата на деца или внуци, големи печалби и придобивки в семейството, благоприятно развитие по важни житейски въпроси.

Денят (и следващите две седмици) за вас е много силен и успешен за хората с бизнес при тези знаци; за работещите в сферите на управлението, науката, съдебната власт и прокуратурата.

Възможни са важни разкрития по извършени престъпления в миналото, научни открития във връзка с произхода на земята или друго, на древни артефакти в дълбините на земята.

Днешният ден е подходящ за провеждане на лунната диета - изчистване на организма от токсините и понижаване на теглото, за медитация и други духовни занимания, за почистване и изхвърляне на стари ненужни вещи, за плащане на застраховки или глоби, за писане на завещание, за приключване на проекти, за раздяла с хора в живота ви, които ви нараняват и разочароват. Денят е неподходящ за операции, поради повишената опасност от кръвоизливи и инфекции, усложнения по време на операцията или в следоперативния период.

В световен план до Новолунието на 28 юли е повишена опасността от тежки групови инциденти, насилие, протести, убийства, самоубийства, катастрофи, падане в пропасти или в шахти / асансьори, атентат; смърт или падане от власт на известна фигура от средите на политиката, църквата или съдебната власт.

Плутон е планета, свързана също с атомните централи, с вулканите, разрушенията и смъртта, затова не е изключено да има природен катаклизъм (земетресение, изригване на вулкан, наводнения), авария с тръбопровод; инцидент в атомна централа, в мина, в метро, в планина.

Хирурзите и работещите в родилни зали да бъдат изключително внимателни в работата си, защото съвпадът Луна / Плутон създава предпоставка и за инциденти, инфекции и неочаквани усложнения при родилки и при оперирани хора както днес, така и през следващите две седмици.

Предстоящите крайно неблагоприятни аспекти на Марс в съвпад с Уран в Телец и квадратурата им със Сатурн във Водолей в края на юли и началото на август, освен всичко друго, може да повиши сериозно заболеваемостта от Ковид 19. Избягвайте ипотечни кредити и покупка на недвижими имущества поне до 20 август.

Бъдете здрави!

Марги Паскалева