130 машини „ближат” снега в София

Топ
17:29 - 03 Декември 2019
2319
130 машини „ближат” снега в София

След обяд започна изпълнението на обработки със смеси срещу заледяване на улици и булеварди преди интензивния трафик в града, съобщиха от Столична община. На терен в момента са над 130 снегопочистващи машини.

Обработват се трасетата, по които се движи градският транспорт, както и стръмни участъци, мостове и основни улици в районите на Столична община. В момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути. Водачите на превозни средства да карат със съобразена скорост и автомобили, оборудвани за движение при зимни условия, допълват от СО.

Подходите към планината Витоша се опесъчават. Обработени са пътищата "Драгалевци - Алеко" и "Бояна - Златни мостове". Автомобили, които ще предприемат пътуване в планината, трябва да бъдат снабдени с вериги. Шест екипа на Аварийна помощ и превенция извършват обходи на терен в различни райони на града, както и на Южната дъга на околовръстен път. Екипи на Столичен инспекторат контролират дейността на почистващите фирми, пише в съобщението.