130 студенти се дипломираха в ЮЗУ

Актуални новини
19:39 - 28 Февруари 2020
2995
130 студенти се дипломираха в ЮЗУ

На тържествена церемония в Аулата на Югозападния университет „Неофит Рилски“ 130 бакалаври и магистри от Филологическия факултет получиха дипломите си за завършено висше образование. На церемонията бяха отличени и седемнадесетте отличници на випуск 2019.

Тържеството бе открито от заместник-ректора на университета проф. д.изк. Йордан Гошев, който поздрави с празничния ден абсолвентите и техните близки.

Поздрав към абсолвентите отправи и деканът на факултета – проф. д.-р Магдалена Панайотова. Дипломите на абсолвентите от випуск 2019 връчиха деканът на факултета проф. Панайотова и нейните заместници – доц. д-р Гергана Падарева-Илиева и  доц. д-р Антоанета Михайлова.

С успех 6.00 от семестриалните и държавните изпити се дипломираха Кристина Урумова, завършваща специалност „Българска филология“, и Веселка Лазова, завършваща специалност „Лингвистика“. Те получиха плакет на университета и грамота.

Сред отличниците са и Мария Налджиева, Йоана Томова, Атина Превенда, Йоана Станоева, Алевтина Минчева и др.

От името на абсолвентите с думи на благодарност се обърна Мариана Керанджиева, която завършва специалност „Българска филология“. Тя благодари на преподавателите за знанията, всеотдайността, търпението и критиките и увери, че ще бъдат добри в професията си, защото имат добър пример от своите преподаватели.

Музикален поздрав към абсолвентите и гостите поднесе студентският фолклорен ансамбъл на ЮЗУ „Неофит Рилски“, който изпълни танца „Селското“.