14-и ден. Протестът ескалира: Затвориха 7 кръстовища (снимки)

Топ
21:09 - 22 Юли 2020
8407
14-и ден. Протестът ескалира: Затвориха 7 кръстовища (снимки)

Затворени улици и булеварди са равносметката от 14-тия ден от антиправителствените протести. По традиция бунтарите завардиха "Орлов мост", бул. "Княз Ал. Дондуков" и ул. "Г. С. Раковски". Този път обаче те решиха да разширят периметъра, като затвориха с телата си и още кръстовища в столицата.

Ректоратът и "Орлов мост" също са блокирани, както още 6 кръстовища в столицата. 

Голяма част от бунтарите бяха събрани от члена на т.нар. "Отровно трио" Арман Бабакиян на площад "Македония". Там той продължаваше да агитира съмишлениците си да искат оставката на правителството, на главния прокурор Иван Гешев, да се свика Велико народно събрание и да се проведе електронно гласуване.

В момента стотици недоволни хора от управлението на страната са на "Орлов мост". "Цариградско шосе" е изцяло затворено за автомобили. В цялата столица има огромни задръствания от окъснели столичани. 

Протестиращите са окупирали възлови кръстовища

По същото време друга група протестиращи са блокирали бул. "Мария Луиза" и ул. "Екзарх Йосиф". Движението тук също е спряло, предаде от мястото на събитието репортер на Lupa.bg

В този час продължава да е затворен площад "Македония". Хора се движат по трамвайните релси. 

По-рано днес пред Съдебната палата се проведе още един протест с искане за оставката на главния прокурор Иван Гешев. Организатори са от младежката организация на „Да, България”.

Протестиращи изразяват недоволството си и във Велико Търново. Шествието тръгна от паметника „Майка България” и мина по централните улици на града. Недоволните стигнаха до Съдебната палата и се върнаха обратно. Те също бяха организирани от „Да, България”.

В Хасково също имаше протест. Той се проведе под формата на автошествие из централните улици. За утре в града се подготвя голямо брожение с участието на хора от цялата област.