147 снегорина са на терен в София

У нас
09:06 - 20 Януари 2024
1892
147 снегорина са на терен в София

Към момента се извършват обработки със смеси срещу заледяване във всички 24 райони на Столичната община приоритетно по улици и булеварди, по които се движи градския транспорт. Започнали са частични обработки и по някои основни улици в районите, както и вътрешно-квартални улици в зависимост от снеговалежа.

На терен в активен режим са 147 снегопочистващи машини, съобщиха от пресцентъра на Столична община. 

В Природен парк Витоша са опесъчени участъци от двата пътя кв. „Бояна" – местност Златни мостове и кв. „Драгалевци" – хижа „Алеко".

Към момента градският транспорт се движи при зимни условия по обичайните си маршрути и изпълнява всички свои линии.

Екипите на Столичен инспекторат следят обстановката и контролират дейността на почистващите фирми. Извършва се и почистване на прилежащите пространства към спирките на градския транспорт, подходи към подлези и метростанции.

Обходи на терен извършват екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция".

За днес прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за София е за оранжев код - усложнена зимна обстановка с обилни снеговалежи с образуване на снежна покривка. Температурите ще се понижават, ще духа вятър и ще има условия за навявания.

Напомняме на шофьорите да карат само с автомобили подготвени за движение при зимни условия, да бъдат внимателни и да шофират със съобразена скорост.