149 хиляди в Москва останаха без отопление при минус 30 градуса

Започнато е наказателно дело заради ограничаване на доставките на топлинна енергия и топла вода за жилищни сгради

Топ
13:31 - 07 Януари 2024
4822
149 хиляди в Москва останаха без отопление при минус 30 градуса

Температурата на въздуха в населените места в Московска област през нощта на 4 януари падна под 30 градуса по Целзий и беше със 7-12 градуса по-ниска от климатичната норма. Оранжевата степен на опасност беше обявена в столичния регион. По последни данни 149 хил. жители на 128 жилищни сгради в Климовск са останали без отопление. Това съобщиха от Държавния следствен комитет на Следствения комитет на Русия в Московска област.

Започнато е наказателно дело заради ограничаване на доставките на топлинна енергия и топла вода за жилищни сгради в Подолск. 

"На 4 януари в резултат на неправилна експлоатация на котелното в град Подолск от служители на ЗАО е настъпил пробив на топлопроводите. Във връзка с това жилищни помещения, както и медицински, учебни и предучилищни заведения, намиращи се в микрорайон Климовск, останаха без топлоподаване и топла вода", съобщиха от агенцията. 

Въз основа на резултатите от разследването на случая Следственият отдел в Подолск на Следствения комитет на Русия за Московска област е образувал наказателно производство по част 1, член 238 от Наказателния кодекс на Руската федерация (предоставяне на услуги, които не отговарят на изискванията за безопасност).

На 4 януари авария оставя без отопление жителите на микрорайон Климовск в Подолск край Москва. Открити са три теча по магистралния топлопровод от котелното на ЗАО "КСПЗ", в резултат на което няколко къщи остават без отопление. След резултатите от аварийно-възстановителните работи котелът беше пуснат отново, но след това бяха открити технически неизправности в съоръжението.