15 г. затвор за убийство на приятел

Общество
16:19 - 07 Юни 2023
1801
15 г. затвор за убийство на приятел

23-годишен мъж е признат за виновен за умишлено убийство, извършено с особена жестокост в Монтанско, съобщиха от прокуратурата.

Той е предаден на съд с обвинителен акт и е осъден на 15 години „лишаване от свобода“ при строг режим на изтърпяване.

Уважен е гражданският иск в размер на 150 000 лева. На 1 февруари 2022 г. подсъдимият той заедно с друг мъж е консумирал алкохол пред магазин в центъра на село Горно Церовене.

Двамата са тръгнали по ул. „Главна“ и пред една от къщите е имало складирани на купчина дървени трупи. Под въздействие на алкохола и агресивния характер, обвиняемит е взел едно дърво и нанесъл с него силен удар на мъжа по главата.

Пострадалият е паднал, а подсъдимият е продължил да му нанася множество удари с дънери и е скачал върху тялото му. След тези действия той е потърсил помощ от живееща наоколо жена, като я помолил да вдигнат мъжа.

Свидетелката е обърнала внимание на следи от кръв върху пострадалия и около него. Казала е на подсъдимия за предположението си, че мъжът е мъртъв. Видимо уплашен от случилото се, той е заявил, че го намерил паднал пред къщата ѝ.

Подаден бил сигнал на телефон 112, след което на място пристигнали и полицейските служители. В хода на разследването са били събрани доказателства за виновността на обвиняемия.

Осъдителната присъда подлежи на обжалване в законоустановения срок пред Софийския апелативен съд.