15 г. затвор за Васко от Първомай, заклал приятел след спор

Топ
12:45 - 13 Март 2023
1302
15 г. затвор за Васко от Първомай, заклал приятел след спор

15 години лишаване от свобода при първоначален строг режим получи 51-годишният Васко Колев от първомайския квартал “Любеново” за умишленото убийство на своя приятел Димитър Митев. Свадата между двамата станала по време на запой в дома на по-възрастния мъж.

“Какво да кажа, то вече е станало. Съжалявам много, но не мога да го върна. Бяхме приятели, скарахме се за глупости, хванах ножа и стана работата. Викнах колегата, който беше вкъщи, закарахме го в болницата, но той почина”, обясни пред Окръжния съд в Пловдив Колев.

На 24 януари 2022 г. Димитър Митев от Харманли бил на гости у своя приятел. След като и двамата подпийнали, започнали да спорят кой се грижи по-добре за децата. Васко Колев нарекъл госта си сводник, в отговор на което 33-годишният мъж ударил първомаеца 2 пъти. По-възрастният се ядосал, извадил нож и наръгал опонента си 2 пъти. Колев бързо съжалил за случилото се и помогнал на пострадалия да стигне до болница, където ден по-късно Димитър Митев издъхнал.

За извършеното от Васко Колев законът предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години.  "Той е осъждан няколко пъти за престъпления против собствеността и личността. Въпреки че е помогнал на Митев да стигне до болницата, съдействал е на разследването и изказва съжаление са случилото се, той е прекратил живота на един млад човек по такава незначителна причина", заяви прокурор Мария Тодорова.