15-годишният, блъснат от автобус: Дори не натисна спирачките

Госпожо, радвайте се, че не ви утрепах детето, казал шофьорът на майката на момчето

Общество
09:30 - 16 Ноември 2023
4545
15-годишният, блъснат от автобус: Дори не натисна спирачките

"Блъсна ме без дори да натисне спирачките. Аз се огледах и го видях, беше на 15 метра от мен", това разказа 15-годишният Димо Димов, който в сряда беше блъснат от автобус на градския транспорт в Пловдив. 

Сигналът е подаден от майката на детето. Димов разказа, че бил с качулка и му се губело доста от видимостта, но видял автобуса. 

„Видях го как се задава и в момента, в който се обръщам, той ме бута на земята, дори не беше набил спирачки", разказва ученикът пред Нова тв. 

Майка му обясни, че след като е отишла до спешното, е намерила и водача на въпросния автобус.

„Аз го попитах какво е станало, а неговата първа реплика беше: Госпожо, радвайте се, че не ви утрепах детето. Автобусите в Пловдив карат неадекватно. През ден има блъснати на пешеходни пътеки в града", каза майката.

От МВР-Пловдив казаха, че веднага е изпратен патрул на „Пътна полиция" на мястото на инцидента, пострадалият 15-годишен е бил прегледан от медицински екип на Спешна помощ, който установил, че няма сериозни наранявания. Водач на автобуса е мъж над възраст с 67 години и тестовете за наркотици и алкохол са отрицателни.

На шофьора ще бъде издадено наказателно постановление, което той ще може да обжалва и също ще му бъде наложена парична глоба.