15-годишно момче почина след наръгване с нож в Албания

Балкани
13:01 - 17 Май 2023
1752
15-годишно момче почина след наръгване с нож в Албания

Петнадесетгодишно момче почина след наръгване с нож от свои връстници при сбиване в град Грамш, Централна Албания, а друго е било ранено, съобщиха албанските медии.

Инцидентът е станал вчера следобяд близо до училището „Аслан Шахини“, където, според информация на полицията, четирима младежи са се сбили, при което с нож са били наръгани ученикът Фатион Бици, случайно попаднал там, и друго, пето момче на 15 години, чиято самоличност не е оповестена.

Бици е бил откаран в болница, но не е успял да оцелее след тежките наранявания, а другото ранено момче е под медицинско наблюдение и е извън опасност за живота.

По информация на медиите в Албания младежите, които са били на възраст 14-16 години, се сбили заради спор в социалните мрежи. Ученикът Фатион Бици случайно минавал оттам и опитал да ги разтърве, но бил наръган. Не е ясно какво точно се е случило с петото момче, което също е било наръгано при сбиването. Веднага след инцидента връстниците им избягали от мястото на инцидента.

След разследване на полицията и четиримата младежи, участвали в сбиването, са заловени и отведени в полицейски участък. Те ще бъдат разпитани от разследващи специалисти в присъствието на прокурор, психолог и техните родители.

Албанските власти продължават разследването по случая и изясняването на обстоятелствата, като се очаква скоро да бъде обявено какви ще бъдат последствията за четиримата непълнолетни.