15 месеца затвор за 24-годишен наглец

Носел хероин в себе си, докато е в полицията

Новини
10:42 - 18 Май 2023
2073
15 месеца затвор за 24-годишен наглец

15 месеца ще лежи в затвора обвиняем в притежание на хероин, който се призна за виновен пред Районен съд – Кюстендил.

Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата и получи 8 месеца лишаване от свобода. Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Мая Миленкова, обаче приведе в изпълнение и условно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца, по присъди от началото на 2023 година.

24-годишният Д. Кирилов се призна за виновен в това, че на 4 май тази година, в сградата на РУ Кюстендил, участък „Изток“, е държал в себе си 2 пакетчета хероин, с общо тегло 0, 091 грама, на обща стойност 8,19 лв.

Определението, с което РС – Кюстендил налага на подсъдимия наказание „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца е окончателно и не подлежи на обжалване.

По отношение на подсъдимия Д. Кирилов са влезли в законна сила две отделни присъди от РС – Кюстендил, през месеците март и април, с които са му наложени условни наказания „лишаване от свобода“, изпълнението на които е отложено за срок от 3 години.

Присъдите се намират в условията на съвкупност една спрямо друга и настоящето деяние е извършено в изпитателния срок на всяка една от тях, съдът определи едно общо най-тежко наказание измежду тези две, а именно - „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца. Доколкото се касае за две тежки престъпления, съдът определя, че така определеното общо наказание не следва да бъде отлагано за изпитателен срок, а да се търпи ефективно, при първоначален режим на изтърпяване „общ“.

Определението подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил.