15-минутен трик за отслабване

Водете си дневник на храните, съветват експерти

Бюти
15:15 - 07 Ноември 2019
4441
15-минутен трик за отслабване

15-минутен трик ще ви отърве от излишните килограми при всяка диета, твърдят учени от Върмонт и Южна Каролина. Той се състои във водене на дневник на храните, които консумирате всеки ден и разкрива лесни тайни, които ще ви преобразят до неузнаваемост.

Експерти от двата университета провели изследване в продължение на половин година, в което наблюдавали поведението на хората при изпълняване на диети. Те забелязали една малка подробност, която довела до по-голям успех както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. Номерът е много прост и разликата е 15 минути. Проучването установило, че формулата за успех е дневник на храните.

Важно е постоянно да отделяте време за дневника на храните (всеки ден) и да сте наясно какво ядете.

Най-добре е да запишете всичко, което е консумирано - както твърда храна, така и напитки. Освен това обърнете внимание на калориите, съдържанието на мазнини, размера на порцията и приготвянето на храната.

Субектите на изследването добавяли тези подробности в списъка си средно три пъти на ден. Те прекарвали между 14,6 минути и 23,2 минути всеки ден за своите записи. В хода на проучването, шест месеца, водещите дневници успели да намалят телесното си тегло с 10%.

Воденето на дневник обаче не е решаващият фактор за лесно отслабване. Много по-важно, според учените е, че винаги трябва да имаме предвид какво ядем и в какво количество и честота е.