16-ти ден протести: Недоволни хора замерят с яйца МС

Общество
20:24 - 24 Юли 2020
3859
16-ти ден протести: Недоволни хора замерят с яйца МС

Пред президентството продължават да се събират протестиращи. Те настояват за оставката на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Мнозина носят български знамена. Младежи седят на жълтите павета. Други играят волейбол. Увеличават се и търговците на шапки, свирки, тромби и др.

Проф. Велислав Минеков, който е един от организаторите, заяви, че камионът с озвучителната техника е бил задържан на път за площада.

В разгара на протеста насъбралото се множество започна да замеря сградата на Министерския съвет с пъдпъдъчи яйца.

"Целете сградата на онзи пъдпъдък, а не полицаите", призова Арман Бабикян от организаторите. Той поясни, че яйцата са за "благодарност" за опита да им се запушат устите.      

„Количествените натрупвания водят до качествени изменения. Може да се чувства някава умора у хората, но нещата пак ще ескалират. Те няма да приключат през август месец, както се надява Борисов и неговото правителство”, заяви един от протестиращите.

„Надяваме се, че това стоене тук ще има полза. Има мизерни заплати, трябва да има промени. Трябва да има промени в здравната система. Всичко трябва да се промени”, каза друг от демонстрантите.

„Рокадите в правителството в никакъв случай няма да се отразят на протеста. Напротив, даже повече ще го активират”, коментира протестиращ.

Не е изключено и тази вечер протестът да се раздели на малки групи, които да блокират възлови кръстовища в София. През последните дни това изнерви шофьорите, стигна се и до пререкания.