17 години затвор за Павел, убил жена си Татяна в Слънчев бряг

Украинката издъхна след множество прободни рани от нож във врата ѝ

Актуални новини
16:49 - 05 Юли 2022
2524
17 години затвор за Павел, убил жена си Татяна в Слънчев бряг

17 години затвор получи Павел, убил по жесток начин съпругата си Татяна през май 2020 г. в "Слънчев бряг". Подсъдимият трябва да изтърпи наказанието при първоначален „строг режим“.

Съдът призна мъжа за виновен за това, че умишлено е умъртвил съпругата си чрез нанасяне на удари с нож в областта на главата и тялото.

Убийството е извършено по особено мъчителен начин, посочиха от съда.

Според държавното обвинение убитата се е защитавала, не е нападала подсъдимия. Той е действал умишлено, ясно осъзнавайки последствията от своите действия. Подсъдимият не се е опитал да помогне на съпругата си, дори е направил опит да напусне местопроизшествието, допълват от съда.

5 години преди престъплението двамата са живеели заедно. Той е бивш авиоинженер с американско гражданство, тя е украинка, моден дизайнер. Пандемията ги разделя за четири месеца, седмица след срещата им жената е намерена убита.

Обвиняемият беше намерен от органите на реда няколко часа след извършване на престъплението с подготвен багаж, в който са открити неговите документи, тези на пострадалата и финансови средства.

Жената е починала вследствие на прободни рани от нож във врата ѝ. Оръжието беше открито от полицейските служители, а мъжът направи самопризнания.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.