17-годишна ученичка почина в Английската гимназия в Бургас

Детето си е глътнало езика

Топ
13:48 - 31 Януари 2023
6890
17-годишна ученичка почина в Английската гимназия в Бургас

17-годишно момиче почина внезапно в Английската гимназия в Бургас, съобщиха пред медиите родители. Трагедията се разиграла днес сутринта. Момичето е имало вродено заболяване.

Става въпрос за нелеп инцидент, като по първоначални данни детето си е глътнало езика. Линейката, дошла на място, е била ескортирана от полиция. За съжаление, медиците само констатирали смъртта на детето.

"Няма никакво сбиване или каквато и да е подобна драма! Просто на детето му стана лошо и изведнъж припадна. Заради това незабавно викнахме полиция, но уви, беше късно... И децата, и ние, педагозите, сме изключително травмирани и потресени от случилото се. Моля, проявете разбиране и отразете правилно инцидента - недейте да търсите сензация. Това е огромна драма за семейството и за всички нас", каза пред Lupa.bg с треперещ глас директора на училището Жаклин Нейчева. 

Веднага се е намесил медик и детето се е свестило.

След това е пристигнал екип на „Спешна помощ“, но въпреки това момиченцето пак е изгубило съзнание, коментираха от ръководството на училището. На място е бил извикан втори екип – реанимационен, но и той не е успял да помогне на ученичката и тя е починала.

От учебното заведение добавиха, че трагедията е огромна, а съучениците й са в шок. Учебните занятия са прекъснати.