17 пътници са с леки наранявания след инцидент с „Боинг 737-8 МАКС“

Новини
13:03 - 25 Юни 2024
1500
17 пътници са с леки наранявания след инцидент с „Боинг 737-8 МАКС“

Южнокорейската компания "Кориън еър" (Korean Air) съобщи, че разследва инцидент с нарушаване на херметизацията на един от нейните самолети "Боинг 737-8 МАКС" (Boeing 737-8 MAX), който причини нараняванията на 17 пътници и принуди самолета да се върне на летището аварийно, предаде Франс прес.

Инцидентът е станал в събота, около 50 минути след излитането на машината от летище "Инчон" в Сеул за летище "Тайчунг" в Тайван, със 125 души на борда, потвърди говорител на авиокомпанията.

Седемнадесет пътници трябваше да бъдат лекувани, но не са претърпели сериозни наранявания, заявиха от "Кориън еър".

"Оказваме пълно съдействие на компетентните органи, за да хвърлим светлина върху обстоятелствата около инцидента",

добави южнокорейската копания, която поднесе своите "извинения на всички засегнати".

От няколко месеца насам "Боинг" има многобройни проблеми с производството и качествения контрол на няколко модела от своите пътнически самолети.

Миналата седмица главният изпълнителен директор на "Боинг" Дейв Калхун призна по време на изслушване пред американския Сенат "сериозността" на ситуацията в тази област.

През януари част от корпуса на самолет "737-9 Макс" (737-9 MAX) на "Аляска еърлайнс" (Alaska Airlines) се разхлаби по време на полет, принуждавайки самолета да направи аварийно кацане.

Американското министерство на правосъдието предупреди в средата на май за риск от наказателна процедура срещу "Боинг" за неспазване на споразумение, сключено през януари 2021 година след катастрофите през 2018 и 2019 година на два "737-8 Макс", при които загинаха общо 346 пасажери.