171 пожара в страната за денонощие

Крими
19:31 - 21 Октомври 2023
2157
171 пожара в страната за денонощие

През изминалото денонощие общо 171 пожара са загасени в страната.

4 къщи е унищожил пожарът, възникнал по-рано днес в тревненското село Николаево. Няма жертви и пострадали, посочват от пресцентъра на полицията

Пожарът е локализиран и потушен, но все още остават тлеещи огнища край селото, далеч от къщите. И тази нощ на място ще останат да дежурят пожарникари и служители на община Трявна. Пожарът е възникнал по обяд и е тръгнал от запалени треви и храсти в района. Пътят Габрово-Трявна вече е отворен. В пожарогасенето са участвали екипи от Трявна и Габрово, както и доброволци, а и служители от горското стопанство в с. Плачковци.

Голям пожар гори и край село Невша, община Ветрино, Варненско

Пожар е възникнал и в района на костинбродското село Безден в посока село Понор. За момента ситуацията е сложна, но е под контрол. Това съобщават в официалната си фейсбук страница от Община Костинброд. На мястото са екипи на Районна служба на пожарната, както и на съседни пожарни служби, екипи от Доброволно формирование "Феникс” и други доброволци от областта. От Общината апелират, че се нуждаят от доброволци, които да се включат в гасенето на пожара.