18-годишният самоубиец от Аспаруховия мост е сирак - майка му починала преди година

Иван не познава баща си, отгледан е от баба си и дядо си

Топ
17:52 - 01 Декември 2022
5763
18-годишният самоубиец от Аспаруховия мост е сирак - майка му починала преди година

Младежът, който е скочил вчера вечерта от Аспаруховия мост, тази година е трябвало да бъде абитуриент. Всички в родното му село Чернево са потресени от случилото се и казват, че никой не е очаквал той да посегне на живота си.

Младежът се казва Иван и през октомври е навършил 18 години. Бил е 12-окласник в училището в Суворово. Хора от Чернево разказаха, че Иван бил кротък, спокоен, с почти незабележимо присъствие.

„Много рядко излизаше от дома си. Доколкото знам не е имал много приятели. Изключително добродушно момче. Не е имал никакви конфликти. Той просто с почти никого не дружеше“, обясниха негови съселяни.

За тях остава загадка какво може да е подтикнало Иван да сложи край на живота си, но споделиха, че животът му не е бил цветущ и в семейството му е имало сътресения и трагедии.

Иван на практика е сирак – не познава баща си, а майка му починала преди година – само преди няколко дни правили помен за годишнината, съобщава БЛИЦ.

"Трагедията за това семейство наистина е огромна, защото майка му си отиде от този свят точно преди година, само на 43 години. Намериха я мъртва в асансьор във Варна. Направила масивен инфаркт", разказаха още хора от Чернево.

Младежът бил отглеждан от баба си и дядо си. Бабата наскоро заминала да работи в чужбина и Иван останал само с дядо си. Възрастният мъж работи като охрана на различни обекти.

Вчера Иван взел ключовете на джипа на дядо си, подкарал го и се озовал на моста. Набил спирачи, слязъл и без да се замисли, се хвърлил от него.

Припомняме, че това е вторият случай на млад мъж, който се хвърля от моста пред последната седмица. В социалните мрежи без разпространявана публикация за издирван мъж на име Йордан, за когото впоследствие стана ясно, че е скочил от моста.

Мъжът е страдал от психични проблеми и това не е първият му опит да сложи край на живота си. Родителите му безуспешно са опитвали да му помогнат. Във фаталния ден е имал разговор с баща си. Независимо от това, Йордан избрал да направи фаталната крачка.